Hírek

Orbán Szilvia

2021. július 11.

hűtő , minihűtő , xbox , gamer , újdonság

Az idei E3 expo is tartogatott érdekességeket a videojátékok kedvelőinek, azonban egy újdonság nemcsak a szemeket, de a hasakat is kényezteti majd.

A kockák egyik legnagyobb, várva várt eseménye minden évben az E3 kiállítás, ahol a videojáték-ágazat hardveresei és játékfejlesztői is bemutatják, milyen forradalmi meglepetésekkel készültek az elmúlt időszakban. A 2021-es expót – amely a sorban már a 26. ilyen esemény volt – június közepén tartották Los Angelesben, streamelhető módon. A várakozások nagyok voltak, hiszen tavaly a járványhelyzet miatt nemhogy virtuálisan, de egyáltalán nem lehetett megtartani a kiállítást, így ha lehet, a rajongók még kiéhezettebbek voltak az izgalmas újdonságokra.


Az esemény végül csak részben váltotta be a reményeket, de azért akadtak valóban izgalmas bemutatók (sokan méltatták például ezt a műsort) is.

Az expo végén a Microsoft belengetett még egy újdonságot azoknak, akik egyáltalán nem akarnak elszakadni a játékkonzoloktól, de a behűtött italokhoz azért nagyon is ragaszkodnak: még idén piacra dobják az Xbox Series X minihűtőket. S bár pontos dátumot nem említettek, az tudható, hogy az év végi ünnepekre már a boltokban lesz az új termék.

Mutatjuk az első, bejelentő videót:


Az „Xbox and chill” szlogennel reklámozott kishűtő – ha hihetünk az előzetesnek – egy igazi mini erőgép lesz. A külső letisztult, matt fekete borítást kapott, csak az ajtó sarkán, fényesen világító, apró Xbox logó töri meg a sötét hegemóniát. Belül a hűtő falai rikító zöld színűek.

Maga a berendezés egy extragyors hűtési technológiát ígér, ami a trailer szerint az új terméket a világ legerősebb miniatűr hűtőjévé teszi. Ugyanakkor árat és pontos megjelenési dátumot egyelőre nem lehet tudni.

A minihűtő piaci megjelenését egy érdekes háttérsztori előzte meg: még áprilisban történt, hogy a márka beszállt egy kihívásba a Twitteren (#BestOfTweets) azzal az ígérettel, hogy ha sikerül levernie az addigi éllovas Skittles-t, megalkotja a rajongók által régóta áhított kishűtőt.



„Köszönet mindenkinek, aki ránk szavazott, elképesztően szoros és izgalmas volt” – kommentálta a történteket a Microsoft által birtokolt Xbox akkori marketingfőnöke, Aaron Greenberg.

„Most, hogy bizonyossá vált: nyertünk, ideje beváltani az ígéretünket, és megcsinálni végre azt a minihűtőt.”

„Persze a legelsőt telepakoljuk majd játékokkal, és egyenesen a Skittles-es barátainknak küldjük” – tette hozzá.


Az Xbox korábban is próbálkozott már saját hűtő tervezésével. Úgy tudni, akkor még normál méretben gondolkodtak, és az a hűtő a megjelenésében inkább a régi játékkonzolokat idézte. Nem is került kereskedelmi forgalomba, hanem promóciós célokat szolgálva hírességeknek küldték el – többek között Snoop Dogg is kapott belőlük egyet.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra