Hírek

Magyar Konyha

2023. július 26.

PTE , Pécs , pécsi keksz és fagyi

A Pont ott Partin, július 26-án debütál a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja! A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.


“Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt - az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket” – mondja Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató.





Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat. “Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét” – húzza alá Frey Ádám cukrász. Hozzáteszi: a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda kiegészített egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.


Akik szeretnék ingyen megkóstolni akár a fagyit, akár a kekszet, a szerdai Pont Ott Partin lehetőségük lesz rá! Ehhez mindössze ki kell tölteni az Irány a PTE applikáción található kérdőívet, majd az erről kapott visszajelzést mutassák meg a Frey Cukrászda standjánál.

A későbbiekben mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető. Pontos cím és további információ ide kattintva érhető el.



A Pont Ott Partiról: Július 26-án szerdán 17:30-22:00 óra között tartja a Pécsi Tudományegyetem az idei Pont Ott Partit a Széchenyi téren, ahol is megismerhetők a leendő diákok számára a felvételi ponthatárok. A rendezvényre minden idén felvételizőt várnak, de azoknak is érdemes kilátogatniuk, akik szeretnék újra átélni, milyen érzés megélni egy sorsfordító pillanatot. Akik mégsem jutnak be, Korda György És Balázs Klári koncertjével vigasztalódhatnak...



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek