Hírek

MKO

2022. január 10.

A George Floyd halála után kialakult Black Lives Matter mozgalom az ennivalók között is érezteti hatását: az egész világon kedvelt Uncle Ben’s rizst és szószokat átnevezik – Magyarországon is a Ben’s Originalra váltanak át.

A kedvesen mosolygó fekete bácsi a múlté – úgy tűnik, a hagyományos logó sokakban idézte fel Egyesült Államok rabszolgatartó múltját. Hogy a cég tompítsa a közösségi hálókon felvert hullámokat, változtatnak, sőt, az új évben olyan helyi aktivitásokat is támogatnak, melyek célja biztosítani, hogy a hátrányos helyzetű közösségek is hozzáférjenek a tápláló ételekhez, valamint, hogy az e közösségekben élő emberek is egyenlő esélyt kapjanak a mindennapokban.  

2021-ben a márka számos felmérést végzett, a világ minden pontjáról fogyasztók ezreit, munkatársakat és számos érdekelt felet meghallgatva értette meg, hogy milyen egyenlőtlenségre és sztereotípiákra enged következtetni az Uncle Ben's márka. Közleményük szerint

"a korábbi arckép eltávolítása hozzájárul a méltányosabb ábrázoláshoz, valamint jelzi a márka törekvését egy nyitottabb és elfogadóbb jövő megteremtéséért."

A csomagolások lecserélése világszerte 2021-ben elkezdődött, a magyarországi boltok polcain 2022 januárjától lesznek elérhetőek a megújult termékek.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra