Hírek

Orbán Szilvia

2021. november 7.

Eminem , popup , spagetti , Mom's spaghetti , Detroit

Az embereknek annyira tetszett a rapper korábbi pop-up kifőzdéje, hogy a zenész most állandó helyet nyit.

Egyszerű, de nagyszerű – ezzel nagyjából le is írtuk, hogy mi a véleménye a detroitiaknak Eminem új spagettizőjéről. A mini vendéglátóhely alig néhány hete, szeptember legvégén indult, és a rapper korábbi, közkedvelt pop-up standjának nyomdokait követi, írta meg a FoodAndWine.

Mi az a pop up?

A pop up egységek alatt a vendéglátásban és a kereskedelemben ideiglenesen, limitált ideig működő értékesítési pontokat értünk, amelyek a gerillamarketing már jól ismert, hatékony eszközei.



Egy tipikus pop up üzlet általában nem egy szokványos egység: különleges dizájnnal, rendezvényekkel is felhívja magára a figyelmet, így felkeresése egyben szabadidős vagy kulturális tevékenységként is felfogható.

A „mama spagettije” egykor Eminem 2002-es megaslágerének (Lose Yourself) csak az egyik emlékezetes sora volt, de a kifejezés azóta úgy tűnik, önálló életre kelt – egyrészt popkulturális utalásként, másrészt viszont egy ideiglenes kifőzde és jótékonysági projekt neveként.


A Mom’s Spaghetti ráadásul nemrég állandó helyszínt is kapott Detroitban. Eminem ugyanis a mostani vállalkozás előtt már felhasználta az elhíresült dalszöveg részletet: 2017-ben egy detroiti étteremcsoporttal – Union Joints – közösen hozta létre az első Mom’s Spaghetti pop-upot, akkor új albuma, a Revival promóciójának céljával. Tavaly pedig egy nemes céllal – a koronavírus-járvány tetőzésekor a detroiti egészségügyeseknek főztek ingyen tésztaételeket – tért vissza a brand.



Idén ősztől azonban egy még szélesebb kör is megismerheti, hogy milyen tésztát is főz az Eminem által megidézett anyuka. Adam Graham, a The Detroit News filmkritikusa szeptember végén, a Twitteren posztolta felfedezését: egy tévéreklámból értesült, hogy a rapper hamarosan éttermet nyit a városban. A bejegyzés alatt egy kommentben megszólalt Eminem sajtósa is, aki megerősítette: a koncepció első, állandó helyszíne nyílik meg néhány napon belül, Detroit belvárosában, a Union Joints által üzemeltetett Union Assembly nevű étterem közvetlen szomszédságában.

„Remek móka volt a projekt összerakása a Union Joints csapatával, és a rajongók visszajelzése elképesztően pozitív” – reagált Eminem menedzsere, Paul Rosenberg. „A korábbi, ideiglenes pop-upokkal lényegében azt is teszteltük, hogy lenne-e érdeklődés egy állandó, egész évben nyitva tartó Mom’s Spaghettire.”

A kifőzde weboldalán leírtak alapján elmondhatjuk, hogy a vendéglátóhely kínálata finoman szólva is limitált: mindössze háromféle tésztaételt lehet rendelni. A spagetti 9, a húsgolyós spagetti 12, míg a spagetti szendvics 11 dollárba kerül.



A mini étterem a méretét tekintve egyébként olyan kicsi, mint „egy kisebb, utcai bodega”, s csupán néhány ülőhelyet biztosít egy keskeny mellékutcában, a rendeléseket pedig egy kis, utcára néző ablakon lehet leadni. Az apró kifőzde felett egy Eminem-merch bolt is nyílik, a Trailer.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra