Hírek

Olvasni jó, a könyv mindig remek ajándék. Ha még nincs ötlete karácsonyra, adunk pár tippet, amivel örömet szerezhet rokonainak, ismerőseinek, gyerekeinek.


Olvasni jó, a könyv pedig mindig remek ajándék. Ha még nincs ötlete karácsonyra, adunk pár tippet, amivel biztosan sikert arat!


Mi mással kezdhetnénk a sort, mint a saját kiadványainkkal.


Szellem a fazékból I-II. (Magyar Konyha Kiadó)


A Magyar Konyha őszi újdonsága a „Szellem a fazékból II. – Írói fogások”. Ez az első kötet folytatása, de ezúttal nem ételtörténetekről, hanem élettörténetekről mesél Vinkó József. József Attila gasztroportréja volt az első, amit 15 évvel ezelőtt megírt, és már akkor elgondolkodott arról, hogy a gyomor felől nézve meg lehet-e rajzolni valakinek a portréját? Majd Önök eldöntik. A 15 évnyi munka alatt 20 író történetét jegyezte le a szerző. Elolvasta az életműveket, a naplótöredékeket, a levelezéseket, meghallgatta a kortársak véleményét, a vendéglősöket, és kirajzolódott, hogy kik voltak kákabélűek, kik nagyevők, kik voltak ínyencek és kiket nem érdekelt a hasuk. Jó hír, hogy a régóta hiánycikknek számító Szellem a fazékból I. felújított változata, mely külalakjában igazodik a fenti könyvhöz, ismét kapható, így nem már nem kell aukciókon, antikváriumokban keresgélni a példányokat. A kettő együtt igazán szép ajándék lehet karácsonyra!




Matthew McConaughey: Attól még (21. század Kiadó)


Matthew McConaughey, az Oscar-díjas színész ismét remekművet alkotott. Gyerekeknek készített önbizalomerősítő képeskönyvet, melyet a felnőttek is haszonnal forgathatnak. Lélekkel teli és lenyűgöző leckék sorakoznak ezeken az oldalakon. Erőt adnak és igazi ünneppé teszik az élet minden egyes napját, hiszen ráébredünk: mindannyian tele vagyunk lehetőségekkel, amelyeket valóra válthatunk. Tóth Krisztina ráadásul remekül fordította le a könyvet, mely egy csomó, a lélekben dúló kétségre szolgál vigaszul. Kicsi lelkek ápolásában, kudarcok, szomorúság, siker, sikertelenség, bátorság kérdéseinek feloldásában nagy segítség lehet a könyv minden családban! 

Attól még, hogy belevágtam,/nem biztos, hogy készen álltam./Attól még, hogy kicsit remeg,/meg fog tartani a lábam.






Emma Thompson: Jim káprázatos karácsonya (Pagony Kiadó)


És, ha már sztárok és írás, szívből ajánljuk Emma Thompson Oscar-díjas színésznő könyvét, aki egy híres grafikussal Axel Schefflerrel (Gruffalo, Bot Benő stb...) állt össze e történet elmesélésére. A sztori ízig végig brit. Felvonul benne a királyi család Viktória idejéből, maga a helyszín a későbbi Viktória és Albert múzeum, a történet főszereplője pedig Jim, a kis postáskutya, illetve a múzeum igazgatója, aki feltalálja a nyomtatott, előre megírt karácsonyi üdvözlőlapot. A történet szívet melengető, ráadásul igaz történetet dolgoz fel, a kutya ugyanis a valóságban is létezett. Ténylegesen múzeumi kutya volt, a fent említett múzeumban, ahol a hálás utókor emléktáblát is emelt neki, pedig, ahogy a történetből is kiderül, ő csupán egy monoklira vágyott...




Olvasmányként válasszák a téli szünetre a Magyar Konyhát, amely a karácsonyi menü összeállításában segítő könyvvel kapható az újságárusoknál. A kiadványra most kedvezményes áron elő is tud fizetni, méghozzá ide kattintva.




 



Kapcsolódó cikkek