Hírek

Kitzinger Szonja

2023. október 9.

S.Pellegrino Young Chef Academy , tengeri sün

Az ötödik S.Pellegrino Young Chef Academy megmérettetésre minden eddiginél többen jelentkeztek, részvételi rekordot döntve. Az előválogatót követően, 15 régióból, összesen 166 séf kapott lehetőséget arra, hogy neves és elismert séfekkel közösen dolgozva mutassák meg a bennük rejlő lehetőségeket.


Lezárult a világ talán legizgalmasabb fiatal séfeknek szóló versenye, október 5-én este pedig kihirdették az ötödik S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenyének győztesét. A Milánóban megrendezett kétnapos nagydöntőn 15 fiatal séf mutathatta be tehetségét, kreativitását és a gasztronómia jövőjéről alkotott elképzeléseit. A világhírű séfekből álló zsűrit végül Nelson Freitas nyűgözte le (lásd a lenti képen).



Az ibériai országokat képviselő fiatal portugál séf, Nelson Freitas "Ropogós vörös sügér, tengeri sün és házi készítésű fekete fokhagyma" elnevezésű ételével szállt versenybe, amelyet mentorával, Filipe Carvalhoval közösen dolgozott ki. A Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León és Nancy Silverton világhírű séfekből álló zsűri elismerően nyilatkozott Freitas kifinomult konyhaművészetéről, az összetevők kiválasztásáról és az étel szépségéről, valamint az általa közvetített erős üzenetekről.





A Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat, amelyre a Fine Dining Lovers olvasói szavaztak, Ian Goh kapta az "Örökölt bárány" fogásával. Ételével a fiatal séf közvetítette leginkább származását, személyes hitvallását és értékeit.




He-Sen Liu a "Shandong wagyu házi osztrigaszósszal” elnevezésű ételével a Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat érdemelte ki, ugyanis az ő étele testesítette meg leginkább a hagyomány és a fejlődés közti egyensúlyt, miközben képes volt kifejezni a kínai tradicionális gasztronómia örökségét.




Artur Gomes pedig, a "Vale das Lobas” elnevezésű zelleres fogásáért nyerte el a Fenntartható Éttermek Egyesülete által odaítélt S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, mivel jellegzetes étele a fenntarthatóság meghatározó üzenetét közvetítette.



Kapcsolódó cikkek