Hírek

S.N.

2021. május 26.

korona , arán , rumour , felicita , green kiss

Nyithatnak a vendéglátóhelyek: az ajánlataink között fine dining hely éppúgy van, mint pékség vagy csomagolásmentes bolt.

Arán Bakery Budán

A pesti Wesselényi utca után a Móricz Zsigmond körtéren nyit pékséget az Arán Bakery. Az ír elnevezés hamar a védjegyükké vált, és a dublini eredetű anyakovász is népszerű lett a budapestiek körében, amelyből szívesen adnak bárkinek. Különleges péksüteményeik várhatóan június elejétől kaphatók majd Budán is.

Green Kiss

Kiss Anita és András szerettek volna a saját háztartásukon kívül is többet tenni a környezetvédelemért, ezért nyitották meg Budakeszi első csomagolásmentes boltját. A Green Kiss

összefog a település vállalkozásaival, innen kapják a kovászos kenyeret, a zabkekszeket.

Vannak teák, tészták, hüvelyesek – amit lehet, magyar kistermelőktől szereznek be. Mindemellett a Fészek Alapítvány kerámiáinak eladásából származó bevétel dupláját utalják át minden hónapban, így támogatva a Down-szindrómával élő emberek munkahelyét.
 

Rumour

Két év előkészítés után nyithatta meg budapesti éttermét Rácz Jenő. A Petőfi tér és a Régiposta utca sarkán lévő Rumour by Rácz Jenő névre hallgató fine dining helyen „chef’s table”, azaz séf asztala koncepció jegyében a vendégek körbeülik a konyhát, a Magyarországon leginkább a televízióból ismert séf pedig mindenkihez személyesen oda tud menni.
A hely nevéhez méltón („szóbeszéd”) a belső teret súlyos vörös függönyök takarják, s az étterembe, amelyhez egy kis delikátesz is tartozik, titkos ajtón keresztül lehet bejutni.

Felicita

Olasz séffel és pizzaszakáccsal nyílt meg a Felicita Budapest a XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpont földszintjén. Az autentikus nápolyi ízekhez az alapanyagok egy része Olaszországból érkezik. Céljuk az olasz konyha becsületének helyreállítása, ezért

a magyar közönség mellett a Magyarországon élő olaszokat is megcélozzák.

A hely különlegessége, hogy Szabó Ádám keramikus egyedi, lukacsos tányérjai nem engedik elázni a pizzatésztát.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra