Hírek

Magyar Konyha

2023. február 19.

Több, mint 5 év után márciusban távozik a Pajta séfje, Farkas Richárd. Azt, hogy hol folytatja a munkát, egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

A séf Facebook oldalán a következőképpen jelentette be a távozását.


"Mennyire csodás és mozgalmas időszak volt ez! Egy olyan időszak, amikor szakácsból Séffé válhattam, olyan kalandokat élhettem át, amiket a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Lehetne számszerűsíteni, díjakat, statisztikákat, szerepléseket vagy bármi egyéb dolgot felsorolni, de így, ennek a csodás utazásnak a vége felé, ugyanúgy távozom, mint ahogy megérkeztem: üres kézzel, a késtáskámmal, örömteli szívvel. Az útra valóm pedig rengeteg új Barát, Élmény, Tapasztalat és Emlék. 


Szerencsésnek érzem magam, mert az itt töltött időszakban nem dolgoztam és nem munkám volt, hanem egy Álmot éltem. Örökké hálás leszek Ferinek és Flórának a bizalomért és a lehetőségért; a Srácoknak a Konyhán, minden Kollégámnak és Sztázsolónak a kitartó munkájukért; a Termelőknek a csodás alapanyagokért és a Barátságukért; a Családomnak és Páromnak a támogatásért, hogy vigyáztak rám a nehéz és könnyű napokon egyaránt; és persze a rengeteg Vendégnek, Nektek! Akik útra keltetek, szerettetek, támogattatok minket, erőt és lehetőséget adtatok, hogy azzá váljunk akik most lehetünk a magyar gasztronómia térképén.


Az ember életében vannak bizonyos időszakok: olyanok, amikor megáll és jó helyen van; meg olyanok is, amikor, ha nehéz is a szíve, tudja, hogy tovább kell mennie. A Pajta és az Én útjaim most barátságban elválnak, és külön Ösvényen folytatjuk utunkat. A Pajta az ország egyik legkülönlegesebb étterme volt és marad ezután is. Én pedig ugyanúgy folytatom az utam, mint egy lelkes szakács, akinek rengeteget kell még tanulnia, de ennek öröme és szeretete hajtja, viszi tovább.


Mindig különleges helyet fogtok elfoglalni a szívemben.


Köszönök mindent, őszinte Barátsággal:


Farkas Richárd


A Pajta Séfje 2017 október - 2023 március"

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek