A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. szeptember 8.

Burgeres, arab étterem, ázsiai gombócok és vidéki idill is feltűnik az idei GastroDesign verseny döntőseinek sorában. Bár a versenymunkákat nem publikálták, kíváncsiak voltunk, hogy kiket választott ki a szakmai zsűri a végső megmérettetésre. A dizájn persze nem minden – de a vendéglátás úgy teljes, ha a kreativitás, stílus, szellemesség nem csak a tányérokon jelenik meg, hanem az egész környezetet áthatja az arculattól a berendezésen át akár az étkészletig.

A "Logó és grafikus arculat" kategória egyik döntőse a Zing Burger. Az alábbi tipográfia ismerős lehet a foodtruckjukról és éttermeikből is. Tény, hogy nem csak az Angus-marha burgerért szerethető a Zing, a dögös megjelenésükért is.

Egy másik streetfoodos, az idén tavasszal nyílt BaoBox is versenyben van. Az ázsiai gőzgombócokat árusító két budai étterem grafikáin a baók életre kelnek. A figurák manga – japán képregény – ihletettségűek, és elég viccesek.

Borítékolható volt a több kategóriában is továbbjutó, V. kerületi kiSSBende contact bistro versenyben maradása. Hitvallásukból idézve: "A hazai sajt, a hazai mangalica, a hazai bor. Metszéspont. Kapcsolat. Ételek, emberek, idő és tér között. Itthon, Budapesten. Hogy itt érezzük otthon magunkat… és letisztult, nemzetközi környezetben megadhassuk az otthon levés érzetét."

A Low Cost Gourmet Trailernek így fest egy kitelepülése. A tócsniban – szó szerint – utazó streetfoodos bárhol piknik hangulatot teremt, még cserepes növényeket is hoznak-visznek magukkal.

A Pad Thai Wok Bar már jó ideje hozza azt a stílust, amiből mára már kissé sok is a fővárosban. A "fast casual" műfaj zászlóshajója. A sok színes – többek között fali – grafikával dolgozó, könnyed, fiatalos arculatának köszönhetően van versenyben.

A Klotild palotában nyílt Baalbek az első autentikus libanoni étteremnek nevezi magát hazánkban. Az ötcsillagos Buddha-Bar Hotel egyik éttermeként üzemelő Baalbek grafikai munkáiban modernséget, beltereiben sötét-nehéz tónusokban megjelenő eleganciát képvisel.

A Somogy megyei Polányban található Babérliget Kúria két kategóriában is versenyben van (belsőépítészet és étlap). A ház idilli helyen, egy horgásztó partján áll, és gyönyörűen hozza a romantikus-rusztikus vidéki stílust. Csak ránézni is pihentető.

A veszprémi Nosztalgia Garden egyszerre nosztalgikus, mégis fiatalos. Sok fehér és pasztell árnyalat, fa és tégla jellemzi a letisztult vidéki stílust képviselő megjelenést. Kerüli a giccset, mégis nagyon személyes hangvételű.

Legvégül következzen a múlt hónapban nyitott, Andrássy úti Hisztéria Crémeria, akikről írtunk is már. Ők a kiSSBendével vannak versenyben "vendéglátóipari kiegészítők" kategóriában. Még a fagyijukat körbetekerő papír és az ostyájuk is logózott. 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra