Receptek

Epres bodzaszörp télire

Zsámberger Szilvia receptje

2020. június 6.
  • 3 l víz
  • 1 kg cukor
  • 10 db bodzavirág
  • 50 dkg eper
  • 2 db citrom
  • 1 kk citromsav
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Mossuk át alaposan a virágokat, majd tegyük fel a vízzel, a pürésített eperrel és a citrommal együtt főni. Rakjuk bele a citromsavat is. Ha forr, óvatosan keverjük bele a cukrot. Néhány perc után szűrjük le, majd forraljuk vissza, és forrón tegyük jól záródó, csavaros tetejű üvegekbe. Fogyasztáskor a szörpöt 8-10 arányban hígítsuk.

Télen natúr zöld vagy fehér teák ízesítésére is alkalmas – így igazi gyümölcsteát fogyaszthatunk a tavasz hangulatával.

Hidegen is készíthetjük ezt a szörpöt azonnali fogyasztásra, néhány napig hűtve tárolható. Ebben az esetben az összes hozzávalót rakjuk egy tálba, naponta néhányszor keverjük meg, majd 3 nap után szűrjük le. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.


eper , citrom , bodzavirág

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra