A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsanyakleves

Jahni László receptje

2019. június 6.
  • 80 dkg kacsanyak
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg illatos gomba
  • só, egész bors
  • gyömbér, friss lestyán, kakukkfű, koriander, csili, szárzeller
  • 40 g liszt (BL 55)
  • 40 g liszt rétes
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kacsanyakat feltesszük hideg vízben főni. A habját eltávolítjuk, és gyöngyöző forralással főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a gyömbért, a karamellizált, félbevágott vöröshagymát, és a végén, amikor a nyakak megpuhultak, az illatos siitake gombát (használhatunk vadon termő vagy más erős ízű illatos faját is). Ízesítjük sóval, borssal, friss lestyánnal, esetleg kakukkfűvel. Lisztből és réteslisztből a tojásokkal tésztát gyúrunk, és friss cérnametéltet készítünk. Frissíthetjük a benne főtt, apróra vágott gyömbérrel, korianderrel, csilipaprikával, szárzellerrel is.


gomba , vegyes zöldség , kacsanyak , gyömbér , lestyán , kakukkfű , koriander , chili , szárzeller , tojás , rétes liszt , finomliszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra