Tivadar György receptje
2020. június 27.- 4 db kacsacomb
- 1 kg kacsazsír
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk fekete egész bors
- 5 db babérlevél
- 1 db citrom
- 4 db fürjtojás
- 1 doboz retekhajtás
- 1/2 dl olívaolaj
- só
A kacsazsírt kiolvasztjuk, és egy magas falú hőálló edénybe öntjük. Beletesszük a sózott, borsozott kacsacombokat a fokhagymával, hagymával, babérlevéllel, egész borssal, és kb. 5 óra alatt 90 °C-os sütőben puhára konfitáljuk. Hagyjuk hűlni, majd az olajból kivéve a csontokról lefejtjük a húst és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadunk egy kevés zsiradékot, a citrom reszelt héját, majd egy villa segítségével szálakra szedjük. A fürjtojásokat 2,5 percre forrásban lévő vízbe rakjuk, majd jeges vízben sokkoljuk. A salátaleveleket meglocsoljuk olívaolajjal és egy kis citromlével.
kacsacomb , kacsazsír , vöröshagyma , fokhagyma , babrélevél , retekhajtás , citrom , fürjtojás