Vidák László receptje
2021. április 14.- 80 dkg sovány malaccsászár
- 1/2 l kacsazsír
- 25 dkg bulgur (tört búza)
- 4 szál újhagyma
- 4 db zöld spárga
- 1 fej pak choi vagy kínai kel
- 2 dl fekete, sűrű szójaszósz
- 10 dkg cukor
- 1 dl rizsecet
- 1 db narancs leve
- 5 dkg gyömbér (ízlés szerint chilipaprikát is használhatunk)
- só, cukor, fűszerolaj
A malaccsászárt kacsazsírban konfitáljuk. Kihűtjük, leszűrjük, félretesszük. Kevés karamellel, szójával, narancslével, gyömbérrel, ecettel édes-savanyú mártást készítünk, a húsdarabokat belehelyezve lassú forralásnál bekaramellizáljuk.
A bulgurt dupla mennyiségű vízben, kevés vajjal megfőzzük. A zöldségeket vajas vízben leforrázzuk, egy újhagymaszárral körbekötjük.
Tálalásnál kerti salátát, sópelyhet is használhatunk. A zöldséget szezámolajjal locsoljuk.
malaccsászár , kacsazsír , bulgur , újhagyma , zöld spárga , kínai kel , szójaszósz , rizsecet , narancs leve , gyömbér , fűszerolaj , csilipaprika