A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Malaccsászár bulgurral és párolt zöldségekkel

Vidák László receptje

2021. április 14.
  • 80 dkg sovány malaccsászár
  • 1/2 l kacsazsír
  • 25 dkg bulgur (tört búza)
  • 4 szál újhagyma
  • 4 db zöld spárga
  • 1 fej pak choi vagy kínai kel
  • 2 dl fekete, sűrű szójaszósz
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl rizsecet
  • 1 db narancs leve
  • 5 dkg gyömbér (ízlés szerint chilipaprikát is használhatunk)
  • só, cukor, fűszerolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A malaccsászárt kacsazsírban konfitáljuk. Kihűtjük, leszűrjük, félretesszük. Kevés karamellel, szójával, narancslével, gyömbérrel, ecettel édes-savanyú mártást készítünk, a húsdarabokat belehelyezve lassú forralásnál bekaramellizáljuk.

A bulgurt dupla mennyiségű vízben, kevés vajjal megfőzzük. A zöldségeket vajas vízben leforrázzuk, egy újhagymaszárral körbekötjük.

Tálalásnál kerti salátát, sópelyhet is használhatunk. A zöldséget szezámolajjal locsoljuk.


malaccsászár , kacsazsír , bulgur , újhagyma , zöld spárga , kínai kel , szójaszósz , rizsecet , narancs leve , gyömbér , fűszerolaj , csilipaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra