Receptek

Pirított csirke salátafőzelékkel

Nábelek Zsófia receptje

2021. február 11.
  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 1 fej saláta
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tk vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A salátafőzelékhez a hagymát apróra vágjuk és vajon megdinszteljük. A salátát közben leveleire szedjük, megtisztítjuk, és nagyobb darabokra tépkedjük.

A hagymás alapra dobjuk és addig kevergetjük, amíg a levelek összefonnyadnak. Ekkor hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig forraljuk. Durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.

Ha a diéta engedi, adhatunk hozzá fokhagymát, szalonnapörcöt, néhány csepp citromlevet is.


A csirkét felszeleteljük, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a felhevített olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Egy citrom kifacsart levével még a forró serpenyőben összeforgatjuk, majd azonnal tálaljuk a salátafőzelékkel.


csirkemellfilé , olívaolaj , saláta , citrom , tejföl , hagyma , vaj , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra