Nábelek Zsófia receptje
2021. február 11.- 1 db csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 1 fej saláta
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej hagyma
- 1 tk vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A salátafőzelékhez a hagymát apróra vágjuk és vajon megdinszteljük. A salátát közben leveleire szedjük, megtisztítjuk, és nagyobb darabokra tépkedjük.
A hagymás alapra dobjuk és addig kevergetjük, amíg a levelek összefonnyadnak. Ekkor hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig forraljuk. Durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.
A csirkét felszeleteljük, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a felhevített olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Egy citrom kifacsart levével még a forró serpenyőben összeforgatjuk, majd azonnal tálaljuk a salátafőzelékkel.
csirkemellfilé , olívaolaj , saláta , citrom , tejföl , hagyma , vaj , petrezselyem