A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Préselt sertesköröm csülökkel

Nánási Lajos receptje

2020. augusztus 1.
  • 600 g mellső csülökhús, pörzsölve és csontozva
  • 1,2 kg köröm pörzsölve, négyfelé fűrészelve
  • 1 fej vöröshagyma, keresztben félbevágva
  • 1 fej fokhagyma, keresztben félbevágva
  • 2 kk kömény, pirítva
  • 10 szem fekete bors, pirítva
  • 1 csokor petrezselyem szára
  • 2 db babérlevél
  • 1 db tv paprika
  • 4 db cseresznyepaprika, egészben
  • 1 db paradicsom
  • 3 ek szójaszósz
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 2 ág kakukkfű
  • 200 ml barna sör
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az ételben szépen váltakoznak a húsos és a cupákos részek, üdítő zöldséges köret van hozzá.

A körmöt annyi hideg vízben tesszük fel, hogy 10 cm-rel ellepje. Felforraljuk, lehabozzuk. Hozzáadjuk a csülök kivételével a többi hozzávalót, majd

kisebb lángon 2 órán át gyöngyözve forraljuk.

Hozzáadjuk a csülköt, további 2 óráig főzzük. Leszűrjük, a levet beforraljuk fél literre (sűrített főzőlé).

A körmöket kicsontozzuk, ügyelve arra, hogy a bőr ne sérüljön.

Tepsibe rétegezzük: köröm, csülök, köröm

A rétegek közé kevés sűrített főzőlevet öntünk. Lepréseljük, és egy éjszakán át hűtőben tartjuk.

Adagokra vágjuk, tálaláskor serpenyőben körbesütjük.

Köretnek tetszés szerinti idényzöldségeket adhatunk, vinegrettet és/vagy pecsenyelevet.


csülökhús , köröm , vöröshagyma , fokhagyma , kömény , petrezselyem , babérlevél , tv paprika , paradicsom , cseresznyepaprika , szójaszósz , fahéj , csillagánizs , barna sör , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra