Nánási Lajos receptje
2020. augusztus 1.- 600 g mellső csülökhús, pörzsölve és csontozva
- 1,2 kg köröm pörzsölve, négyfelé fűrészelve
- 1 fej vöröshagyma, keresztben félbevágva
- 1 fej fokhagyma, keresztben félbevágva
- 2 kk kömény, pirítva
- 10 szem fekete bors, pirítva
- 1 csokor petrezselyem szára
- 2 db babérlevél
- 1 db tv paprika
- 4 db cseresznyepaprika, egészben
- 1 db paradicsom
- 3 ek szójaszósz
- 1/2 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
- 2 ág kakukkfű
- 200 ml barna sör
Az ételben szépen váltakoznak a húsos és a cupákos részek, üdítő zöldséges köret van hozzá.
A körmöt annyi hideg vízben tesszük fel, hogy 10 cm-rel ellepje. Felforraljuk, lehabozzuk. Hozzáadjuk a csülök kivételével a többi hozzávalót, majd
Hozzáadjuk a csülköt, további 2 óráig főzzük. Leszűrjük, a levet beforraljuk fél literre (sűrített főzőlé).
A körmöket kicsontozzuk, ügyelve arra, hogy a bőr ne sérüljön.
Tepsibe rétegezzük: köröm, csülök, köröm
A rétegek közé kevés sűrített főzőlevet öntünk. Lepréseljük, és egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
Adagokra vágjuk, tálaláskor serpenyőben körbesütjük.
Köretnek tetszés szerinti idényzöldségeket adhatunk, vinegrettet és/vagy pecsenyelevet.
csülökhús , köröm , vöröshagyma , fokhagyma , kömény , petrezselyem , babérlevél , tv paprika , paradicsom , cseresznyepaprika , szójaszósz , fahéj , csillagánizs , barna sör , kakukkfű