A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rabi torta

Auguszt Olga receptje

2021. június 9.

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg hámozott mandula
  • 80 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 dl maraskino likőr
  • 6 db tojás
  • 2 db citrom reszelt héja + a leve
  • 2 db narancs reszelt héja + a leve

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek maraskino likőr
  • 1/2 dl víz
  • csipetnyi só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
Először leforrázzuk a mandulákat, majd eltávolítjuk a héját. Alaposan kiszárítjuk.


Ledaráljuk a 2/3-át durvára, az 1/3-át finomra. Lereszeljük a citromok és a narancsok héját. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, a lereszelt héjakat és a gyümölcsök levét, a likőrt. Összekeverjük a tölteléket. Állni hagyjuk, amíg a tészta elkészül.

TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Összegyúrjuk az alapanyagokat, majd a tésztát, hagyjuk 1 órát pihenni.


Ha lehűlt a tészta, akkor vékonyra nyújtjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megpuhul a melegben a vaj miatt. Egy papírból csigavonalat vágunk, így könnyebb lesz a tésztát is kivágni csigaformára, majd a maradék tésztából 3 cm széles csíkokat vágunk.


A tölteléket 2 cm magasságban rákenjük a csiga formájú alapra, úgy, hogy a tészta két oldalán 1-1 cm-t szabadon hagyunk.


A csíkokat a töltelék oldalára csipkésen rányomkodjuk.


A torta tetejét villával elegyengetjük, és néhány mandulával díszítjük. 160 °C-on 20 percig sütjük.

A kész tortát meghintjük porcukorral.

Több napig eláll.


mandula , tojás , citrom , narancs , maraskino likőr , liszt , vaj , vaníliás cukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra