Nábelek Zsófia receptje
2020. szeptember 25.- 1 adag vajas tészta
- 250 g tejszín
- 125 g reszelt sajt
- 125 g puha vaj
- 4 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- só, bors
- reszelt sajt a befejezéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
A vajas tésztát a búrkiflinél leírt recept alapján készítjük el.
A krémhez a tejszínt, a reszelt sajtot és a tojássárgájákat tegyük egy lábasba, alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük az első forrásig. Ekkor ízesítsük sóval, borssal, akár kevés szerecsendióval is. Fóliázzuk le a felületét, hogy ne bőrösödjön be, és tegyük félre hűlni.
Miután a krémalap langyosra hűlt, habosítsuk ki a puha vajat és keverjük selymesre a krémmel. Töltsük habzsákba.
A tésztát nyújtsuk fél centi vékonyra és vágjuk 1-1,5 centis csíkokra. Tekerjük fém sütőcsőre (háztartási boltokban kapható), majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a tészták végei a cső alatt legyenek.
Kenjük meg a felvert tojással és 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig, amíg aranybarna lesz. A csöveken hagyjuk kihűlni a tésztát, vegyük le a formáról, majd töltsük meg a sajtkrémmel.
A roló két végét nyomjuk reszelt sajtba. Frissen a legjobb!
vajas tészta , tejszín , sajt , vaj , tojás