Receptek

Truffle Negroni: aperitif minden napszakra

Ódor András receptje

2020. szeptember 17.
  • 30 ml Metaxa 12★
  • 30 ml Del Professore Rosso vermut
  • 30 ml Aperol
  • albai fehér szarvasgombás méz
  • fekete szarvasgombaforgács
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az összetevőket egy lehetőség szerint hűtött whiskyspohárban összekeverjük, és jégen, hidegen kínáljuk.

A nap minden szakában ideális életkedv- és étvágynövelő.



Aki a koktélt elkészítette: Ódor András

Ódor András a budapesti koktélszcéna megkerülhetetlen alakja. Elsősorban Pest meghatározó bárjából, a Black Swanból ismert, de a Truffle Negronit a budai oldalon, a Felix Kitchen & Bar pultján keverte ki Metaxából. A Felix az Ybl Miklós tervei alapján épült Várkert Kioszkban működő elegáns étterem, ahol a Black Swan csapata felel az impozáns koktélkínálatért, amelyben a Truffle Negroni kiemelt, úgynevezett signature koktél. Ódor András azután kezdett el komolyan foglalkozni a Metaxával – annak is az itthon talán még kevésbé elterjedt, 12 csillagos változatával –, amikor 2014-ben Budapestre látogatott Konsztantinosz Raptisz, és előadása után alkalma nyílt együtt vacsorázni, koktélokat keverni az aktuális Metaxa-mesterrel.




Metaxa , Del Professore Rosso vermut , Aperol , szarvasgombás méz , szarvasgombaforgács

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra