Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje
2022. január 19.Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 g búzadara
- 2 db tojás
- csipet só
- 2 ek porcukor
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1/2 db narancs héja
- csipet só
- 110 g narancslé
Hozzávalók:
- 2 db narancs héja és leve
- 100 g víz
- 100 g cukor
Hozzávalók:
- 200 g panko morzsa
- 50 g vaj (apró kockákra vágva)
- 2 ek porcukor
Hozzávalók:
- 25 g tojásfehérje (1 kisebb db)
- 50 g cukor
- 1 db narancs reszelt héja
Túrógombóc elkészítése:
A túrót áttörjük, a búzadarát a tojással kikeverjük, majd a végén mindent összegyúrunk. 30 grammos gombócokat formázunk, 10 percig főzzük.
Narancsganache elkészítése:
A csokira ráreszeljük a narancshéjat, beletesszük a sót, majd ráöntjük a felforralt narancslét és elkeverjük. Egy napig hűtőben pihentetjük.
Konfitált narancs elkészítése:
A narancsot meghámozzuk, a héját vékony csíkokra vágjuk, először forrásban lévő, majd jeges vízbe merítjük, ezt ismételjük háromszor.
Morzsa elkészítése:
A morzsát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a porcukrot és a vajat.
Narancsos habcsók elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és gőz fölött 84 °C-ig melegítjük, folyamatosan kevergetve.
Ha felmelegedett, dagasztóban vagy kézi robotgéppel addig verjük, amíg ki nem hűl. Habzsákba töltjük és csillagcsővel szilikonformára nyomjuk.
Sütőben 90 °C-on légkeveréssel 2-3 órán át szárítjuk.
túró , búzadara , tojás , fehér csokoládé , narancs , panko morzsa , porcukor