Receptek

Túrógombóc, narancs, tejfölhab

Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje

2022. január 19.

Túrógombóc
Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 g búzadara
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 2 ek porcukor

Narancsganache
Hozzávalók:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1/2 db narancs héja
  • csipet só
  • 110 g narancslé
Konfitált narancs
Hozzávalók:
  • 2 db narancs héja és leve
  • 100 g víz
  • 100 g cukor
Morzsa
Hozzávalók:
  • 200 g panko morzsa
  • 50 g vaj (apró kockákra vágva)
  • 2 ek porcukor
Narancsos habcsók
Hozzávalók:
  • 25 g tojásfehérje (1 kisebb db)
  • 50 g cukor
  • 1 db narancs reszelt héja

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Túrógombóc elkészítése:

A túrót áttörjük, a búzadarát a tojással kikeverjük, majd a végén mindent összegyúrunk. 30 grammos gombócokat formázunk, 10 percig főzzük.

Narancsganache elkészítése:

A csokira ráreszeljük a narancshéjat, beletesszük a sót, majd ráöntjük a felforralt narancslét és elkeverjük. Egy napig hűtőben pihentetjük.

Konfitált narancs elkészítése:

A narancsot meghámozzuk, a héját vékony csíkokra vágjuk, először forrásban lévő, majd jeges vízbe merítjük, ezt ismételjük háromszor.

Morzsa elkészítése:

A morzsát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a porcukrot és a vajat. 

Narancsos habcsók elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és gőz fölött 84 °C-ig melegítjük, folyamatosan kevergetve. 
Ha felmelegedett, dagasztóban vagy kézi robotgéppel addig verjük, amíg ki nem hűl. Habzsákba töltjük és csillagcsővel szilikonformára nyomjuk.
Sütőben 90 °C-on légkeveréssel 2-3 órán át szárítjuk.


túró , búzadara , tojás , fehér csokoládé , narancs , panko morzsa , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra