Bereznay Tamás receptje
2023. június 4.30 dkg zöldborsó
2 csokor petrezselyem
4 db tojás
2 ek reszelt parmezán
5 dkg krémsajt
3-4 ek zsemlemorzsa
só, bors
2 dl olaj a sütéshez
Mártogatós Hozzávalók:
15 dkg krémsajt
snidling
zellerzöld
só
fekete bors
A zöldborsót összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, parmezánnal, krémsajttal, majd ráütjük a tojásokat. Összekeverjük annyi zsemlemorzsával, hogy kanállal formázni tudjuk. Ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd kevés, nem túl forró olajon kisebb lepénykéket sütünk belőle.
A mártogatóshoz 15 dkg krémsajtot összekeverünk apróra vágott snidlinggel és zellerzölddel, kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.