Receptek

Zöldborsólepényke krémsajttal

Bereznay Tamás receptje

2023. június 4.


30 dkg zöldborsó


2 csokor petrezselyem


4 db tojás


2 ek reszelt parmezán


5 dkg krémsajt


3-4 ek zsemlemorzsa


só, bors


2 dl olaj a sütéshez






Mártogatós Hozzávalók:



15 dkg krémsajt


snidling


zellerzöld



fekete bors 



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldborsót összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, parmezánnal, krémsajttal, majd ráütjük a tojásokat. Összekeverjük annyi zsemlemorzsával, hogy kanállal formázni tudjuk. Ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd kevés, nem túl forró olajon kisebb lepénykéket sütünk belőle.

A mártogatóshoz 15 dkg krémsajtot összekeverünk apróra vágott snidlinggel és zellerzölddel, kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra