Cikkek

Magyar Konyha

2023. május 22.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó AZ ÉV ÉTTERME és a TOP10 ÉTTEREM díjakat. A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette, aki tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.


Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, vagyis a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét. Itt derült ki, hogy az:Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étteremaz Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon lett.Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza,az Év Innovatív Konyhája címet ugyanakkor az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem Balatonszőlősön.

A Casa Christa – Forrai Miklós és Kriszta balatonszőlősi vendéglátóhelyeAz Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett,az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen&Bar-ból.Az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza, amelynek revüműsoráról a Magyar Konyha stábja is jó benyomásokkal tért haza.

A Matild Palota a pesti oldal új ékköveAz ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést,az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS – Brasserie&Bar-ból.Az Év Borválasztéka Díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem,az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

Zsidai Ilona, több, mint 40 éve a vendéglátóiparbanA tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak.


                                                                                                                    A Mihályi Patisserie ikonikus desszertje, a DunakavicsÚj kategóriák
Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idén nem csak a fine dining éttermeket és cukrászdákat látogatta végig, de 25 ötcsillagos szállodát is tesztelt, melyek zöme a fővárosban található. Ebből született az a TOP 10-es lista, melynek élén idén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett.Idén nagyobb fókusz került az alternatív vendéglátóhelyek tesztelésére. Ezek a helyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük.” Az Év Alternatív Vendéglátóhelye idén a miskolci Il Baffo by Avalon lett, mely nívós enteriőrjével, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszférájával jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat széles skálán mozog. 
Új szereplőA hazai minőségi éttermeket látogató közönség nagyon hamar felfedezte a Spago Budapestet, amely idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz TOP10-es listájára.  


Wolfgang Puck, a Matild Palace-ban üzemelő Spago Étterem tulajdonosa Mautner Zsófival koccintTOP10+2 Étterem:
Platán Gourmet ÉtteremSalt BudapestRumour by Rácz JenőBabel Budapesten42 Restaurant & BarCostes Downtown                                                                                                                                             Essência RestaurantCostes RestaurantBorkonyha ÉtteremkalauzSpago by Wolfgang PuckMák RestaurantOnyx műhelyLegújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek