Magyar Konyha
2025. november 6.pulykahús , Bamba Pulyka Burger , Gallio , Jancsa Jani , Nagy Erzsébet
A Bamba Marha Burger vendéglátóhelyein egész novemberben elérhető a Gallio prémium pulykahússal készülő Bamba Pulyka Burger. Az egészséges, fenntartható, minőségi magyar pulykahúsra és a kreatív burgerezésre is felhívva ezzel a figyelmet.
A Bamba Marha Burger Budapest és Magyarország egyik legnagyobb, 100 százalékban hazai tulajdonú burgerező-lánca. „Az ikonikus Bamba Burgerek mellett minden hónapban új, izgalmas ajánlatokkal várjuk a hozzánk betérőket” – mondta Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger kulináris vezetője a Gallio pulykahússal készült szendvics bemutató eseményén.
A pulykahús kiemelten sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú, mégis zamatos és szaftos és igen könnyen emészthető. Vörös és fehér húsrészekkel – comb és pulykamell – is rendelkezik, sokoldalúságát pedig jól mutatja, hogy nemcsak grillezve vagy sütve, hanem fűszeresen vagy édesebb ízvilágban is jól beilleszthető modern és klasszikus fogásokba.
A pulykahúsban található értékes B-vitaminok, szelén, cink és esszenciális aminosavak hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, miközben változatossá, fenntarthatóvá és könnyeddé teszik az étrendet.
A Bamba Pulyka Burger buciból, pulykahúspogácsából, brie sajtból, zsályás-diós majonézből, fahéjjal grillezett baconből, áfonyadzsemből, pirított hagymából és ropogós római salátából áll. Késztésekor először megpirítják a bucikat, közben pedig elkezdik sütni a húst, amelyet ekkor fűszereznek sóval és borssal. A jól átsütött húspogácsára kerülnek a brie szeletek hogy szépen megolvadjanak. A bacon szeletek sütés közben finoman, fahéjjal fűszerezik, ha pedig minden elkészül, összeállítják a burgert.
![]()
Az így készülő fogást novemberben bárki élvezheti minden Bamba Marha étteremben. A hozzá felhasznált, darált pulykahús pedig kapható a kiskereskedelemben, így akár otthon is lehet próbálkozni saját pulykahúsos burgerek alkotásával, illetve a hús csomagolásán található QR kód segítségével egyéb Gallio receptek is elérhetők.
„A Gallio Prémium termékcsaládunkkal és a Bamba Marha Burgerrel való együttműködve egy olyan új burger születhetett meg, amely a gasztronómiai kíváncsiságot és az újító gondolkodást is ünnepli. Közös célunk, hogy megmutassuk: az együttműködés és a nyitottság nagyszerű élményeket teremthet a magyar vendégek számára” – emelte ki az együttműködés kapcsán Nagy Erzsébet, a GALLICOOP marketingvezetője.
Az idén tizedik születésnapját ünneplő Bamba Marha Burger a kerek évfordulót új arculattal, megújított üzlet-dizájnnal és bővülő étlappal köszönti – többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos lokációkon habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot.
A kollaboráció fő célja, hogy az egészséges, fenntartható minőségi magyar pulykahús és a kreatív burgerezés hazai zászlóvivője közös újdonsággal örvendeztesse meg a vendégeket – minőségi alapanyagból, frissen, a Bamba Marhától megszokott vendégszeretet jegyében.
A Bamba Pulyka Burger receptje
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 4 db burgerzsemle
- 500 g Gallio pulyka darált hús
- 140 g brie sajt
- 8 szelet bacon
- 8 g őrölt fahéj
- 120 g római saláta
- 100 g pirított hagyma
- 80 g áfonyadzsem
- 100 g majonéz
- 30 g darált dióbél
- 2 g szárított, aprított zsálya
- só, bors
Zsályás-diós majonéz
Egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát.
Fahéjjal grillezett bacon
A baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.
A Bamba Pulyka Burger összeállítása
Pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg kb. 25 g zsályás-diós majonézzel. Tegyünk rá egy adag római salátát (kb. 30 g). A darált húsból formázzunk 4 db pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, sütés közben sóval, borssal ízlés szerint ízesítsük. Ha elkészültek a húspogácsák, finoman olvasszuk a tetejükre a brie sajtot, majd tegyük együtt a salátára. Jöhet rá 2 szelet fahéjjal grillezett bacon. Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g). Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g). Fejezzük be a pirított zsemle tetejével.