Hírek

Kitzinger Szonja

2025. november 5.

Először érkezik a Bocuse d’Or Europe döntője Marseille-be, méghozzá 2026. március 15-16-án, a Sirha Méditerranée keretében.


Franciaország tavaly januári győzelme után a Bocuse d’Or európai válogatóversenye először kerül megrendezésre Paul Bocuse városában. Az esemény fővédnöke Gérald Passedat, a három Michelin-csillagos marseille-i séf lesz. A helyszínen kívül a verseny érdekessége, hogy a résztvevők nem két, hanem három kihívás elé néznek. A szervezők az egyik feladatot ráadásul csak február 13-án, egy hónappal a Bocuse d’Or Europe 2026 előtt teszik nyilvánossá.



Gérald Passedat


A versenyen az első téma a mediterrán ízek köré szerveződik: piros morgóhal (red gurnard), csicseriborsó, lila articsóka és tengeri sün kell, hogy szerepeljen a tányéron. Az alapanyagok nemcsak a térségre jellemzőek, de tisztelgésként is élrtelmezhetjük Gérald Passedat előtt, aki több mint 30 éve kutatja a provence-i és a mediterrán ízeket, a piros morgóhal pedig az egyik ikonikus alapanyaga.


A verseny során 20 csapat méri össze a tudását, a feladatokat 5 óra 30 perc alatt kell abszolválni. Az alapanyagokat ezúttal is a METRO bocsátja a versenyzők rendelkezésére. A verseny táljának elkészítésekor kétféle köretet kell prezentálni. Az egyik köret főként csicseriborsóra épül, amelybe be kell építeniük a versenyző országának helyi, jól felismerhető hagyományos termékeit. A másik köret a lila articsóka, szintén kötelező elem. Mindezt kötelezően egy tengeri sün alapú mártással kell feldobni. Az összetevőknek vizuálisan és ízben is jól felismerhetőnek kell lenniük.



Piros morgóhal

A versenyzők és a zsűri tagjainak neveit hamarosan, december 19-én hozzák nyilvánosságra, ekkor derül ki a második forduló témája is. Nagy újdonság lesz a Bocuse d’Or Europe 2026 versenyen, hogy a harmadik feladat február 13-ig titokban marad. A magyar résztvevőkről ide kattintva olvashat.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek