Receptek

Kacsamell grillezett répákkal

Bereznay Tamás receptje

2025. április 29.

60 dkg kacsamell



olívaolaj




Köret hozzávalók:


80 dkg színes újrépa


2 ek ras el hanout


50 dkg spenót


20 dkg vaj


ADAG: 4 főre

A kacsamellet sózzuk, bőrös felén néhány gerezd fokhagymával és pár szál kakukkfűvel addig sütjük közepes lángon, míg szép barna színt kap. Ekkor megfordítjuk, egy percig sütjük, és a zsiradékból kivéve a 160 fokra előmelegített sütő rácsára tesszük 8 percre, majd kivesszük és néhány percig pihentetjük.


A serpenyőbe öntjük a fehérbort, felforraljuk, és megpároljuk benne a nagyon alaposan megmosott és szárától megfosztott spenótot. A tűzről lehúzva elkeverünk benne 10 dkg vajat.


A sárga és lila répákat meghámozzuk, hosszában és a nagyobbakat keresztben is félbevágjuk. Külön-külön serpenyőben 5-5 dkg vajjal és 2-2 dl vízzel felöntve, kis lángon addig főzzük, míg a folyadék elpárolog. Így a vaj szépen, csillogóan bevonja a répákat. Sózzuk és ras el hanouttal fűszerezzük.


A spenótra fektetjük a répákat felváltva, és a tetejére tesszük a felszeletelt kacsamellet.

kacsamell , sárgarépa

Kapcsolódó cikkek