Receptek

Mákos guba french toast

Farkas Richárd, a Penny séfje receptje

2025. április 14.

French toast:

  • 1 darab fonott kalács
  • 3 dl tej
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 100 gramm teavaj

Máktöltelék:

  • 200 gramm darált mák
  • 100 gramm porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 darab bio citrom reszelt héja és leve

Vanília sodó:

  • 5 dl tej
  • 2.5 dl habtejszín
  • 4 darab tojássárgája
  • 32 gramm kristálycukor
  • 1 darab vaníliarúd 

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kalácsot felszeleteljük majd a tejet, tojást, cukrot, sót és fahéjat kikeverjük. A kapott keverékbe alaposan beáztatjuk a kalács szeleteket.

Meleg serpenyőben, olvasztott vajon megsütjük a kalácsokat.

A tejet gyorsforralóban felforraljuk és hozzáöntjük a mákot, cukrot és a sót. 10 percet főzzük takarékon, majd a végén reszeljük bele a citrom héját és facsarjuk bele a levét.

A vanília sodóhoz minden hozzávalót kimérünk egy gyorsforralóba tesszük és elkeverjük. Közepes tűzön folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük. Forrás után levesszük a tűzről és még kb. 1-2 percig kevergetjük. Szép sűrű sodót kapunk a folyamat végén.

Tálalás során ízlés szerint habcsókot, jégkrémet teszünk a mákos guba french toast tetejére.

mákos guba , húsvét , kalács , fonott kalács , mák

Kapcsolódó cikkek