Farkas Richárd, a Penny séfje receptje
2025. április 14.French toast:
- 1 darab fonott kalács
- 3 dl tej
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál nádcukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 100 gramm teavaj
Máktöltelék:
- 200 gramm darált mák
- 100 gramm porcukor
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 darab bio citrom reszelt héja és leve
Vanília sodó:
- 5 dl tej
- 2.5 dl habtejszín
- 4 darab tojássárgája
- 32 gramm kristálycukor
- 1 darab vaníliarúd
A kalácsot felszeleteljük majd a tejet, tojást, cukrot, sót és fahéjat kikeverjük. A kapott keverékbe alaposan beáztatjuk a kalács szeleteket.
Meleg serpenyőben, olvasztott vajon megsütjük a kalácsokat.
A tejet gyorsforralóban felforraljuk és hozzáöntjük a mákot, cukrot és a sót. 10 percet főzzük takarékon, majd a végén reszeljük bele a citrom héját és facsarjuk bele a levét.
A vanília sodóhoz minden hozzávalót kimérünk egy gyorsforralóba tesszük és elkeverjük. Közepes tűzön folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük. Forrás után levesszük a tűzről és még kb. 1-2 percig kevergetjük. Szép sűrű sodót kapunk a folyamat végén.
Tálalás során ízlés szerint habcsókot, jégkrémet teszünk a mákos guba french toast tetejére.
mákos guba , húsvét , kalács , fonott kalács , mák