Receptek

Vaddisznóbélszín vadasan

Elek Balázs receptje

2020. július 16.
  • 80 dkg vaddisznóbélszín

VADAS
HOZZÁVALÓK:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek mustár
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 ek cukor
  • só, bors

SZALVÉTAGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 cs toast kenyér
  • 1/2 cs aszalt vörös áfonya
  • 2 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A húst olajon körbesütjük, és 160 °C-os sütőben 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldségek feldaraboljuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, ízesítjük sóval, cukorral, és 15 perc alatt puhára főzzük.

Összeturmixoljuk az egészet, majd visszatesszük egy lábosban a tűzre, és hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a citromlevet.

A toast kenyereket leszélezzük és apró kockákra vágjuk, majd 180 °C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük. Bekeverjük a hozzávalókkal, és egy fólia segítségével feltekerjük.

A fóliában 20-30 perc alatt készre főzzük. Ha kihűlt, felszeleteljük és forró serpenyőben színt adunk neki.


vaddisznóbélszín , sárgarépa , fehérrépa , zeller , vöröshagyma , fokhagyma , mustár , citrom , tejszín , vaj , toast kenyér , aszalt vörös áfonya , tojás , liszt , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra