Elek Balázs receptje
2020. július 16.- 80 dkg vaddisznóbélszín
VADAS
HOZZÁVALÓK:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 1 db citrom
- 1 dl tejszín
- 1 ek vaj
- 1 ek cukor
- só, bors
SZALVÉTAGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 cs toast kenyér
- 1/2 cs aszalt vörös áfonya
- 2 db tojás
- 1 ek liszt
- 1 szál újhagyma
- só, bors
A húst olajon körbesütjük, és 160 °C-os sütőben 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldségek feldaraboljuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, ízesítjük sóval, cukorral, és 15 perc alatt puhára főzzük.
Összeturmixoljuk az egészet, majd visszatesszük egy lábosban a tűzre, és hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a citromlevet.
A toast kenyereket leszélezzük és apró kockákra vágjuk, majd 180 °C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük. Bekeverjük a hozzávalókkal, és egy fólia segítségével feltekerjük.
A fóliában 20-30 perc alatt készre főzzük. Ha kihűlt, felszeleteljük és forró serpenyőben színt adunk neki.
vaddisznóbélszín , sárgarépa , fehérrépa , zeller , vöröshagyma , fokhagyma , mustár , citrom , tejszín , vaj , toast kenyér , aszalt vörös áfonya , tojás , liszt , újhagyma