A debreceni Grillakadémia receptje
2020. április 12.- 1 kg darált bárány
- 1 fej finomra vágott vöröshagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors
A debreceni Grillakadémián így sütik a bárányt - archaikus metódus, ázsiától a Kárpát-medencáig ismert és nem véletlenül szeretett!
Hozzávalók:
- 1 kg darált bárány
- 1 fej finomra vágott vöröshagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors
Elkészítése:
1. Keverjük össze az alapanyagokat
2. Osszuk négy egyenlő részre.
3. Helyezzük fel a nyársra a masszát és nyomkodjuk el úgy, hogy arányos legyen.
4. Tegyük be a 250 fokos kamadóba vagy grillre, faszén fölé.
5. Percenként forgassuk meg a nyársat, hogy mindenhol átsüljön a hús.