Receptek

Nyárson sül a tökéletes húsvéti bárány

A debreceni Grillakadémia receptje

2020. április 12.
  • 1 kg darált bárány
  • 1 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 3 tk só
  • 1 tk bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húsvéti hagyományok része a bárányhúsból készült finomságok fogyasztása. Mutatjuk, hogy készül nyárson sütve!

A debreceni Grillakadémián így sütik a bárányt - archaikus metódus, ázsiától a Kárpát-medencáig ismert és nem véletlenül szeretett!



Hozzávalók:
- 1 kg darált bárány
- 1 fej finomra vágott vöröshagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors



Elkészítése:
1. Keverjük össze az alapanyagokat
2. Osszuk négy egyenlő részre.
3. Helyezzük fel a nyársra a masszát és nyomkodjuk el úgy, hogy arányos legyen.
4. Tegyük be a 250 fokos kamadóba vagy grillre, faszén fölé.
5. Percenként forgassuk meg a nyársat, hogy mindenhol átsüljön a hús.


bárány , húsvét , grill , kamado

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra