Segal Viktor receptje
2020. szeptember 10.- 4 db kápia parika félbevágva, kimagozva
- 8 db padron paprika (opcionális)
- 8 db szardellafilé (vagy füstölt halfilé, pl. pisztráng)
- 30 dkg friss kecskesajt (friss tehénsajt is kiválóan illik a salátához)
- 1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 1 ek citromlé
- 3 ek olívaolaj
- 1 szál újhagyma zöldje felkarikázva
- frissen őrölt fekete bors, só
A kápia paprikákat vágott felükkel felfelé a grillrácsra helyezzük. Addig hagyjuk a rácson, amíg a héjuk feketére szenesedik. Ekkor levesszük a grillről, üvegtálba tesszük, majd lefedjük átlátszó fóliával (tehetjük egy nejlonzacskóba is).
Készíthetjük sütőben is, ekkor grillfokozatra kapcsolunk, a paprikákat vágott felükkel
felfelé egy tepsibe tesszük, és 20-30 percig sütjük.
A padron paprikát ugyanezzel a módszerrel készítjük el. Aki nem kíván bíbelődni a héjával, nyugodtan rajta hagyhatja.
A salátához a fokhagymagerezdeket összekeverjük a többi hozzávalóval: a sült, hámozott paprikákkal, a kecskesajttal, majd sózzuk, borsozzuk.
A saláta tetejére helyezzük a szardellafiléket.
kápia parika , padron paprika , szardellafilé , kecskesajt , fokhagyma , citromlé , olívaolaj , újhagyma