Horváth Gábor receptje
2019. október 4.1.
- 12 dkg sütőtökkrém homoktövissel és mogyoróval
- 4 db 7 dkg-os pisztrángfilé
- só
- kevéske étolaj a sütéshez
2.
- 6 dkg törökmogyoró
- 8 dkg tisztított sütőtök hasábra vágva
- só
- csipkebogyós balzsamecet a sütéshez
3.
- ehető virág (pl. bársonyvirág)
- csipkebogyómag-olaj
1. A törökmogyorót 170 °C-os sütőben 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón lemorzsoljuk a barnára sült héját, majd a mogyorószemeket félbevágjuk, és tálalásig félretesszük.
2. A besózott pisztrángfiléket a bőrös oldalukon forró serpenyőben kevéske olajon szép pirosra sütjük. Egy pillanatra megfordítjuk őket, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A még forró serpenyőbe a tökhasábokat a maradék olajon kevéske sóval körbepirítjuk, a végén csipkebogyós balzsamecetet pirítunk rá.
3. Tálaláskor elrendezzük a tányéron a homoktövissel ízesített, meglangyosított sütőtökkrémet, a halat, a sült mogyorót és a sült tököt. Kedvünk szerint díszíthetjük bársonyvirágszirommal, és kevéske csipkebogyómag-olajjal fokozzuk még tovább az ízeket.
pisztráng , mogyoró , homoktövis , sütőtök , ehető virág