A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sütőtökkrém homoktövissel és mogyoróval, sült pisztráng

Horváth Gábor receptje

2019. október 4.

1.

  • 12 dkg sütőtökkrém homoktövissel és mogyoróval
  • 4 db 7 dkg-os pisztrángfilé

  • kevéske étolaj a sütéshez

2.

  • 6 dkg törökmogyoró
  • 8 dkg tisztított sütőtök hasábra vágva

  • csipkebogyós balzsamecet a sütéshez


3.

  • ehető virág (pl. bársonyvirág)
  • csipkebogyómag-olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1. A törökmogyorót 170 °C-os sütőben 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón lemorzsoljuk a barnára sült héját, majd a mogyorószemeket félbevágjuk, és tálalásig félretesszük.

2. A besózott pisztrángfiléket a bőrös oldalukon forró serpenyőben kevéske olajon szép pirosra sütjük. Egy pillanatra megfordítjuk őket, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A még forró serpenyőbe a tökhasábokat a maradék olajon kevéske sóval körbepirítjuk, a végén csipkebogyós balzsamecetet pirítunk rá.

3. Tálaláskor elrendezzük a tányéron a homoktövissel ízesített, meglangyosított sütőtökkrémet, a halat, a sült mogyorót és a sült tököt. Kedvünk szerint díszíthetjük bársonyvirágszirommal, és kevéske csipkebogyómag-olajjal fokozzuk még tovább az ízeket. 


pisztráng , mogyoró , homoktövis , sütőtök , ehető virág