Receptek

Angyalszem (huszárcsók, boszorkánypogácsa)

Nábelek Zsófia receptje

2021. december 5.
  • 180 g vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 90 g porcukor
  • 300 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1/2 mk só
  • lekvár (sárgabarack, szilva)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hideg, felkockázott vajat, a sütőport, a sót és a lisztet elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, alaposan összegyúrjuk,

majd a tésztát fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.


Ezután diónyi gombócokat formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, 3-4 cm távolságot hagyva közöttük.

A gombócok közepére ujjal (vagy fakanál nyelével) mélyedést nyomunk, ahova egy-egy kiskanál lekvárt teszünk.

170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


vaj , tojás , liszt , porcukor , sütőpor , lekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra