Erhardt Zoltán receptje
2024. december 15.56 dkg sertésdagadó
8 dkg rizs
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott ek fűszerpaprika
1 csapott kk őrölt kömény
őrölt feketebors, ízlés szerint (1/2 kk)
3 dkg só
6 dkg sertészsír
40 dkg savanyított apró káposzta
4 dkg sertészsír
12 dkg békési kolbász
1 csapott ek fűszerpaprika
2 db babérlevél
8 szem egész bors
4 kis ág borsikafű
¼ kávéskanál egész kömény
1 csapott ek liszt
1,6 dl tejföl
A dagadót ledaráljuk. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, majd a fűszerekkel és a nyers rizzsel összekeverjük. A vastagabb erektől megszabadított, savanyított káposztalevelekbe töltjük, jó szorosan.
A lábost kizsírozzuk. Az aljára tesszük az apró káposztát és a fűszereket. A töltelékeket szorosan egymás mellé állítjuk, közéjük füstölt kolbászt teszünk. Így rétegezzük. A tetejét megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Előmelegített, 160 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre sütjük.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.