Patai Lajos receptje
2021. november 22.- 800 g darált sertéshús
- 200 g árpagyöngye
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g füstölt fűszerpaprika
- 500 g savanyú káposzta
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej kelkáposzta
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
A gerslit megfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a darált húshoz. Sóval, borssal, fokhagymával füstölt fűszerpaprikával fűszerezzük, jól összekeverjük.
A tejfölt füstölt fűszerpaprikával ízesítjük.
Készítünk egy pörköltalapot, amire rátesszük a savanyú káposztát, felengedjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük és a szárazanyagot leturmixoljuk (ez lesz a krém a tekercsek alatt).
A káposztát leveleire szedve blansírozzuk, majd a darált hússal feltekerjük és először folpakba, majd alufóliába tekerjük, és vízgőz felett megpároljuk.
A tekercseket felszeleteljük, a krémmel és a tejföllel tálaljuk.
darált sertéshús , árpagyöngye , fokhagyma , fűszerpaprika , savanyú káposzta , kelkáposzta , vöröshagyma , tojás , tejföl , paradicsom , kápia paprika