Baranjska kuc´a étterem receptje
2022. január 17.BABGULYÁS
Hozzávalók:
- 400 g bab
- 400 g füstölt sertéshús (oldalas, szalonna, lábszár)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 db paradicsom
- 50 ml szilvapálinka
- só, csípős fűszerpaprika
SERTÉSGULYÁS
Hozzávalók:
- 400 g sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 500 ml csontalaplé
- 100 ml paradicsomlé
- csípős fűszerpaprika
- kevés zsír
- só
A cserépedénybe helyezzük a felaprított vöröshagymát, a babot, a fokhagymát és a húsokat. Az edényt tűz mellé helyezzük, majd amikor felforrt, beletesszük a fűszerpaprikát, a paradicsomokat, és óvatosan megsózzuk.
Egy másik edényben készítsük el a sertésgulyást.
A zsiradékon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. A húst kérgezzük, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, felöntjük a paradicsomlével és csípős paprikával fűszerezzük.
Amikor a bab is megfőtt, egy nagyobb edényben összekeverjük a sertésgulyással. Ezt követően addig főzzük, amíg a kellő sűrűséget el nem éri – ez akkor ideális, ha a fakanál megáll a főzőedényben.
bab , füstölt sertéshús , vöröshagyma , fűszerpaprika , szilvapálinka , paradicsomlé , sertéslapocka , fokhagyma , alaplé