Receptek

Hegyi bab cserépedényben

Baranjska kuc´a étterem receptje

2022. január 17.

BABGULYÁS

Hozzávalók:

  • 400 g bab
  • 400 g füstölt sertéshús (oldalas, szalonna, lábszár)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db paradicsom
  • 50 ml szilvapálinka
  • só, csípős fűszerpaprika

SERTÉSGULYÁS

Hozzávalók:

  • 400 g sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 ml csontalaplé
  • 100 ml paradicsomlé
  • csípős fűszerpaprika
  • kevés zsír


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A cserépedénybe helyezzük a felaprított vöröshagymát, a babot, a fokhagymát és a húsokat. Az edényt tűz mellé helyezzük, majd amikor felforrt, beletesszük a fűszerpaprikát, a paradicsomokat, és óvatosan megsózzuk.

Addig főzzük, míg a bab megpuhul, majd öntsük hozzá a szilvapálinkát.


Egy másik edényben készítsük el a sertésgulyást.
A zsiradékon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. A húst kérgezzük, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, felöntjük a paradicsomlével és csípős paprikával fűszerezzük.

Sűrűre főzzük.

Amikor a bab is megfőtt, egy nagyobb edényben összekeverjük a sertésgulyással. Ezt követően addig főzzük, amíg a kellő sűrűséget el nem éri – ez akkor ideális, ha a fakanál megáll a főzőedényben.

Savanyú káposztával és házi kukoricakenyérrel kínáljuk.


bab , füstölt sertéshús , vöröshagyma , fűszerpaprika , szilvapálinka , paradicsomlé , sertéslapocka , fokhagyma , alaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra