Kérész Kikötő és Étterem receptje
2020. július 27.- 2,5 kg vegyes hal (bagoly-, dévér-, laposkeszeg, nagyobb halak csontjai, gerince, egy harcsafej kettévágva)
- 4 db közepes hagyma
- 4 db tv paprika
- 1 dl sűrített paradicsom
- fűszerpaprika
- só, bors
- 4-6 szelet harcsa
Az alapléhez egy bográcsba vagy fazékba helyezzük a halakat, a hagymát és a tv paprikát, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel.
Ezután lehűtjük és szűrőn átpasszírozzuk. Vízzel beállítjuk a sűrűségét és zubogva forraljuk 10 percig.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszerpaprikát, és forrás után lassú tűzön még fél órát főzzük.
Közben beletesszük a harcsaszeleteket.
hal , tv paprika , hagyma , sűrített paradicsom , fűszerpaprika , harcsa , laposkeszeg , bagolykeszeg , dévérkeszeg , halcsont , harcsafej