Hírek

Kitzinger Szonja

2024. július 10.

koktél

A nyár a koktélok időszaka, de itt az ideje túllépni a megszokott klasszikusokon és olyan italokat választani, melyek magukban hordozzák a modern művészetet és a mindenkori divatot.

Kóstolt már selyemkendőt koktél formájában? Trópusi növényből dizájn, dizájnból kendő, kendőből koktél: így született meg a Strelizia Art Cocktail. A különleges italt Tóth Bori fashion designer személye és az egyik alkotása inspirálta, mely a nyáron limitált ideig elérhető magasan a város felett a White Raven Skybar & Lounge-ban.


Itt nem csupán egy italról van szó, hanem műalkotásról. “A bennem lévő trópusi hangulatot egy hűvös színvilágba akartam eltolni, hogy ha ránéznek, akkor rögtön az jusson eszembe: úristen, ezt akár meg is innám!” – mondta Bori, amikor kollekciója legújabb darabjáról, a Strelizia selyemkendőről mesél. Simon István bartender pedig megalkotott egy koktélt, amely magában hordozza Bori kedvenceit és a kendő motívumait.“Bori szívéhez az olasz fűszerek, ízvilág és illatvilág áll közel, ezért egy frissítő és citrusos vacsora előtti italt alkottam neki. A koktél színét a bazsalikom adja, az izomalt dekoráció pedig a kendő mozgását igyekszik imitálni” – nyilatkozta István. A mixologist maga alkotta meg az összetevők nagy részét, saját elképzelése alapján. Kapcsolódó cikkek