A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

A tökéletes tavaszi borsóleves csülökkel

Katona András receptje

2019. április 23.

Zöldborsó velouté mentával és csülökropogóssal
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g friss vagy fagyasztott borsó
  • 1 db banánhagyma  (salottával helyettesíthető)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 ml zöldség alaplé/ csirke alaplé
  • 100 g főtt csülök
  • 50 g friss menta levél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tavasz egyik legcsodásabb zöldsége a friss, édes zöldborsó: Katona András, a londoni Avenue Restaurant head chefje egyszerű, de izgalmas recepttel lepett mutat a Magyar Konyha olvasóinak.



Zöldborsó velouté mentával és csülökropogóssal elkészítése:

Kevés olajon a megpirítjuk banánhagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Miközben fő, hozzáadjuk a borsót és körülbelül 30 másodpercig hőkezeljük. Leszűrjük majd a levet és a borsót külön-külön lehűtjük – ez utóbbi jeges vízben sokkolva, hogy megtartsa szép élénkzöld színét!

Pár darab zöldborsót a szemeket borító köpenyből kipattintunk a tálaláshoz.

Az elhűlt borsót késes aprítóban összezúzzuk, s annyi alapelvet adunk hozzá, hogy megfelelő, vagyis levesállagú legyen. Hozzáturmixoljuk a mentaleveleket, majd ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. A főtt csülköt szétszedjük vékony szálakra, majd 170-180 fokos olajba ropogósra kisütjük – vigyázzunk a fröcskölő olajjal!

Tálalás:
Mély csészébe öntjük a meleg levest, majd tetejét megszórjuk a kipattintott borsóval, csülökropógóssal és kevés mentával – remekül passzol hozzá a ropogós bagett!


katona andrás , menta , leves , csülök , borsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra