Receptek

A tökéletes tavaszi borsóleves csülökkel

A tökéletes tavaszi borsóleves csülökkel

A tavasz egyik legcsodásabb zöldsége a friss, édes zöldborsó: Katona András, a londoni Avenue Restaurant head chefje egyszerű, de izgalmas recepttel lepett mutat a Magyar Konyha olvasóinak.

Zöldborsó velouté mentával és csülökropogóssal

HOZZÁVALÓK 4 főre

  • Friss vagy fagyasztott borsó 250 g
  • Banánhagyma 1 db (salottával helyettesíthető)
  • Fokhagyma 1 gerezd
  • Zöldség alaplé/ csirke alaplé 300 ml
  • Főtt csülök 100 gr
  • Friss menta level 50g
  • Só, bors


Elkészítés
Kevés olajon a megpirítjuk banánhagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pirítjuk, majd felöntjük az alaplével es puhára főzzük.

Miközben fő, hozzáadjuk a borsót és körülbelül 30 másodpercig hőkezeljük. Leszűrjük majd a levet és a borsót külön-külön lehűtjük – ez utóbbi jeges vízben sokkolva, hogy megtartsa szép élénkzöld színét!

Pár darab zöldborsót a szemeket borító köpenyből kipattintunk a tálaláshoz.

Az elhűlt borsót késes aprítóban összezúzzuk, s annyi alapelvet adunk hozzá, hogy megfelelő, vagyis levesállagú legyen. Hozzáturmixoljuk a mentaleveleket, majd ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal.

A főtt csülköt szétszedjük vékony szálakra, majd 170-180 fokos olajba ropogósra kisütjük – vigyázzunk a fröcskölő olajjal!
  
Tálalás

Mély csészébe öntjük a meleg levest, majd tetejét megszórjuk a kipattintott borsóval, csülökropógossal es kevés mentával – remekül passzol hozzá a ropogós bagett!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.