Gálicz István receptje
2019. február 7.- 1,5 kg angolnafilé
- 100 g liszt
- 240 g keményítő
- 2 db tojás
- 1 dl jeges víz
- só
- magas hőtűrésű sütőolaj
SNIDLINGOLAJ
HOZZÁVALÓK:
- 100 g snidling
- 3 dl szőlőmagolaj
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek wasabi
- 1 db tojás
- 2 dl snidlingolaj
- 1 kk dijoni mustár
- 1 db lime
- só
- 1/2 dl tejszín
CÉKLA- ÉS ZELLERCSIPSZ
HOZZÁVALÓK:
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg cékla
- 80 dkg zeller
- 80 dkg édesburgonya
- só
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az angolnafiléket 4-5 centis darabokra vágjuk és megsózzuk. A tojásokat habosra keverjük. A jeges vízbe belekeverjük a lisztet és 200 gramm keményítőt, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat. A haldarabokat keményítőbe forgatjuk, beleforgatjuk a masszába, majd 210 °C-os olajban megsütjük.
Snidlingolaj elkészítése:
A snidlinget néhány centis darabokra vágjuk, forrásba lévő vízbe dobjuk 10 másodpercre, leszűrjük, majd jeges vízbe téve lehűtjük. Leszárítjuk, majd aprítóban, olajjal felöntve 10 percig nagy fordulaton járatjuk, és finom ruhán leszűrjük.
Wasabimajonéz elkészítése:
A tojássárgájából a lime levével, dijoni mustárral, snidlingolajjal zöld majonézt készítünk. Wasabival és sóval ízesítjük, tejszínnel lágy állagúra keverjük.
Cékla- és zellercsipsz elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, majd 1 milliméter vastagságú szeletekre vágjuk. Papírtörlőre fektetjük őket, hogy leszáradjanak. 175 °C-os olajsütőben kisütjük, majd sózzuk.

zeller , cékla , dijoni mustár , wasabi , snidling , angolnafilé