Receptek

Angusburger királybúzaliszttel

Macsinka János receptje

2020. október 16.

Burgerzsemle
Hozzávalók:

  • 50 dkg királybúzaliszt átszitálva
  • 3 ek olívaolaj
  • 32 dkg langyos víz
  • 1,5 dkg élesztő
  • tengeri só

Húspogácsa
Hozzávalók:

  • 50 dkg érlelt angusmarhanyak
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • 15 dkg füstölt mozzarella

További hozzávalók:

  • 10 dkg tapenád fekete olívabogyóból
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • bazsalikomlevél
  • bazsalikommajonéz
  • házi ketchup
  • savanyított lilahagyma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Burgerzsemle elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Burgercipókat formázunk (4-6 db), majd pihentetjük és újra kelesztjük. Előmelegített sütőben 220 ºC-on 10 percet, majd 200 ºC-on 5 percet sütjük.

Húspogácsa elkészítése:
A darált marhanyakból 4 db húspogácsát formázunk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felhevített olajban 3-4 percig sütjük. Ráolvasztjuk a füstölt mozzarellaszeleteket. A cipót kettévágjuk.
Az alsó szeletet megkenjük tapenáddal (olívabogyókrémmel), rátesszük a burgerhúst, a szárított paradicsomszeleteket, a friss bazsalikomlevelet, majd a cipó másik felét.

Ízesíthetjük bazsalikommajonézzel, házi ketchuppal, adhatunk mellé savanyított hagymát.


királybúzaliszt , olívaolaj , élesztő , angusmarhanyak , füstölt mozzarella , tapenád , szárított paradicsom , bazsalikomlevél , bazsalikommajonéz , ketchup , savanyított lilahagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra