Macsinka János receptje
2020. október 16.Burgerzsemle
Hozzávalók:
- 50 dkg királybúzaliszt átszitálva
- 3 ek olívaolaj
- 32 dkg langyos víz
- 1,5 dkg élesztő
- tengeri só
Húspogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg érlelt angusmarhanyak
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- 15 dkg füstölt mozzarella
További hozzávalók:
- 10 dkg tapenád fekete olívabogyóból
- 10 dkg szárított paradicsom
- bazsalikomlevél
- bazsalikommajonéz
- házi ketchup
- savanyított lilahagyma
Burgerzsemle elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Burgercipókat formázunk (4-6 db), majd pihentetjük és újra kelesztjük. Előmelegített sütőben 220 ºC-on 10 percet, majd 200 ºC-on 5 percet sütjük.
Húspogácsa elkészítése:
A darált marhanyakból 4 db húspogácsát formázunk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felhevített olajban 3-4 percig sütjük. Ráolvasztjuk a füstölt mozzarellaszeleteket. A cipót kettévágjuk.
Az alsó szeletet megkenjük tapenáddal (olívabogyókrémmel), rátesszük a burgerhúst, a szárított paradicsomszeleteket, a friss bazsalikomlevelet, majd a cipó másik felét.
királybúzaliszt , olívaolaj , élesztő , angusmarhanyak , füstölt mozzarella , tapenád , szárított paradicsom , bazsalikomlevél , bazsalikommajonéz , ketchup , savanyított lilahagyma