Receptek

Zabkeksz aszalt áfonyával

Zabkeksz aszalt áfonyával

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 85 g olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 100 g barna cukor
  • 70 g kristálycukor
  • 1 tk só
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűbors
  • 1 db citrom héja
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 110 g zabpehely
  • 90 g liszt
  • 100 g aszalt vörös áfonya

Elkészítése:
Az olvasztott vajat, tojást, cukrokat, fűszereket, szódabikarbónát és citromhéjat egy tálban csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd a lisztet, végül a vörös áfonyát. Papírral bélelt tepsire osztjuk szét, körülbelül 15 darab gombóc jön ki a tésztából. Hagyjuk 20-30 percet pihenni, közben melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Pihentetés után süssük a kekszeket 15 percig. Ekkor még puhák, de hagyjuk a tepsin kihűlni őket, ezalatt kívül ropogósak, belül puhák lesznek. Szobahőmérsékleten néhány napig elállnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.