A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tárkonyos eperragu joghurttal

Nábelek Zsófia receptje

2019. május 16.
  • 50 dkg friss eper
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csokor tárkony (kb. 20 g)
  • 1/4 rúd vanília
  • 1 kk só
  • 1/2 db citrom héja
  • 3-4 dl sűrű joghurt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az epreket megmossuk, megszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliarúd kikapart magját és a rudat, a sót és a tárkonylevelek felét. Közepes lángon lefedve 10 percig forraljuk, majd fedő nélkül még öt percig, hogy besűrűsödjön. Amikor már nem forró, adjuk hozzá a maradék tárkonyt és a citromhéjat. Hagyjuk az epret teljesen kihűlni. Tálaljuk sűrű joghurttal, szórjunk mellé granolát, mandulás vagy mogyorós morzsát, de tehetjük panna cottára, sőt kefirhez is jól illik. Hűtőszekrényben egy hétig eláll, de tölthetjük forrón befőttesüvegekbe is, így kidunsztolva tartósítható.


joghurt , eper , tárkony , vanília

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra