Receptek

Tárkonyos eperragu joghurttal

Tárkonyos eperragu joghurttal

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss eper
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csokor tárkony (kb. 20 g)
  • 1/4 rúd vanília
  • 1 kk só
  • 1/2 db citrom héja
  • 3-4 dl sűrű joghurt

Elkészítése:
Az epreket megmossuk, megszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliarúd kikapart magját és a rudat, a sót és a tárkonylevelek felét. Közepes lángon lefedve 10 percig forraljuk, majd fedő nélkül még öt percig, hogy besűrűsödjön. Amikor már nem forró, adjuk hozzá a maradék tárkonyt és a citromhéjat. Hagyjuk az epret teljesen kihűlni. Tálaljuk sűrű joghurttal, szórjunk mellé granolát, mandulás vagy mogyorós morzsát, de tehetjük panna cottára, sőt kefirhez is jól illik. Hűtőszekrényben egy hétig eláll, de tölthetjük forrón befőttesüvegekbe is, így kidunsztolva tartósítható.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.