A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kakukkfüves meggysaláta brie sajttal

receptje

2014. augusztus 12.
  • 10 dkg vegyes zöldsaláta-levél
  • 5 dkg zsenge bébispenót (opcionális)
  • 25 dkg meggy, megtisztítva, kimagozva
  • 20 dkg brie sajt

AZ ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek meggyecet (vagy más biológiai erjesztésű ecet)
  •  1 tk méz
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 tk friss kakukkfű levelei
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Elkészítjük a salátaöntetet: az ecetben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk a mézet és a frissen őrölt borsot, majd lassan, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat, úgy, hogy sűrű, selymes emulzió képződjön. Összeforgatjuk az öntettel a zöld salátát, a bébispenótleveleket és a feldarabolt meggyszemeket. Tálaláskor a tányérokra halmozzuk a salátát, majd hozzáadjuk a brie sajtot.



meggy , sajt , spenót

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra