receptje
2014. augusztus 12.- 10 dkg vegyes zöldsaláta-levél
- 5 dkg zsenge bébispenót (opcionális)
- 25 dkg meggy, megtisztítva, kimagozva
- 20 dkg brie sajt
AZ ÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 2 ek meggyecet (vagy más biológiai erjesztésű ecet)
- 1 tk méz
- 6 ek olívaolaj
- 1 tk friss kakukkfű levelei
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Elkészítjük a salátaöntetet: az ecetben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk a mézet és a frissen őrölt borsot, majd lassan, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat, úgy, hogy sűrű, selymes emulzió képződjön. Összeforgatjuk az öntettel a zöld salátát, a bébispenótleveleket és a feldarabolt meggyszemeket. Tálaláskor a tányérokra halmozzuk a salátát, majd hozzáadjuk a brie sajtot.
