Herczeg Gabriella receptje
2020. augusztus 6.18 centis kapcsos formához (4-6 adag)
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg tökmag durvára darálva
- 7,5 dkg vaj
- 1 kis tojás
- 1 tk só
- 2 tk nádcukor
FELTÉT
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg túró
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 tojás
- 1 nagy marék medvehagyma (4-5 dkg)
- 2 dkg vaj
- só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe kerül. Ezt követően enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, hogy egy nagyjából 18 centis kör legyen (perem nem kell majd a tortának).
FELTÉT ELKÉSZÍTÉSE:
Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészül a túró. A medvehagymát megmossuk, laskára vágjuk, és a vajon megfonnyasztjuk.
BEFEJEZÉS:
A túrós pépet az elősütött tésztára öntjük, majd a sütőben 160 °C-on 80 percig sütjük. (Nagyobb formában kevésbé lesz vastag a túrós réteg, így kevesebb sütési idő is elegendő.)
medvehagyma , liszt , tökmag , vaj , tojás , túró , zsemlemorzsa