Katona András receptje
2019. augusztus 17.Koktélparadicsom-szósz
Hozzávalók:
- 3 db salottahagyma
- 1 kg koktélparadicsom
- 150 ml fehérbor
- 3 szál kakukkfű
- fokhagyma
- só, bors
- cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tésztaételeknek van egy másik dimenziója: erre nyit most kaput a Magyar Konyha olvasóinak Katona András kreatív séf.

Elkészítése:
10 darab koktélparadicsomot kettévágunk, majd kevés olívaolajon kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítve, tepsin 85 fokon 2-3 óra alatt sütőben kiszárítjuk. Kevés olajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a maradék félbevágott paradicsomokat és fűszereket. Felöntjük a fehérborral, majd fedő alatt addig főzzük, amíg kiadja az összes folyadékot, amit elpárologtatunk.
10 darab koktélparadicsomot kettévágunk, majd kevés olívaolajon kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítve, tepsin 85 fokon 2-3 óra alatt sütőben kiszárítjuk. Kevés olajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a maradék félbevágott paradicsomokat és fűszereket. Felöntjük a fehérborral, majd fedő alatt addig főzzük, amíg kiadja az összes folyadékot, amit elpárologtatunk.
Levesszük a tűzről, turmixban kevés vajjal simára dolgozzuk.
Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Articsókából, ha nincs friss, akkor a konzerv is jó: kevés olajon az körbepirítjuk, vajat adunk hozzá, sóval, borssal fűszerezük. 90 gr linguini tésztát felteszünk főni a legjobb a friss, de ha száraz, kicsit lassabban puhul meg. Mikor közepesen megfőtt, kivesszük és hozzáadunk pár kanálnyi paradicsomszószt és tovább főzzük, míg al dente nem lesz. A végére kevés olívaolajat adunk hozzá és friss fűszerekkel, turbolyával, bazsalikommal ízesítjük.
Tálalás:
Húsvillával felcsavarjuk a tésztát, majd rátesszük a szárított paradicsomokat és az articsókát. A tetejére vékony szeleteket vágunk a szarvasgombából.
katona andrás , szarvasgomba , olasz , linguini , tészta