Receptek

Banános csokifagylalt házilag? Igen!

Banános csokifagylalt házilag? Igen!

Nyár csokifagyi nélkül? Kizárt – a kedvenc ízük nélkül még a kánikula is teljesen hiábavaló. Tudták, hogy a legfrissebb kutatások szerint mégis csak a második legnépszerűbb fagyiíz a csokoládé?

Ne is törődjünk a Nemzetközi Tejtermék Szövetség legújabb amerikai felmérésével: a kutatás eredményei szerint a vaníliafagylalt számít elsőnek - nemcsak önmagáért szeretik az emberek, de jó alapot ad számtalan más desszerthez is.

A második legkedveltebb íz a klasszikus csokoládé, de az első öt legnépszerűbb fagyi közé befért a mentás-csoki és két csokidarabos variáns is. „Nincs ez másként itthon sem" – nyilatkozta Erdélyi Nóra, a Bonbonier manukfaktúra chocolatier szakembere.

"A magyarok is nyitottak a különböző ízesített csokoládé-kompozíciókra,

így például a maracujás-csokoládéra vagy a meggyes-étcsokira.”

Aki odahaza szeretne egy remek csokifagyit készíteni, bátran kövesse Erdélyi Nóra receptjét:

Banános csoki fagyi (500g)

  • 280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)
  • 3 db tojás sárgája (körülbelül 50ml)
  • 45g kristálycukor
  • 3g pektin
  • 60g étcsokoládé (60-65%-os)
  • 40g pépesített banán
  • 25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor

A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük.

Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat.

Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük. Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük míg teljesen kifagy.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.