Receptek

Banános panna cotta sós karamellel

Banános panna cotta sós karamellel

Tivadar György receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db banán
  • 15 g vaj
  • 55 g barna cukor
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 3 lap zselatin

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk, a banánt lepürésítjük. A tejet, a tejszínt, a vajat és a cukrot egy lábasba rakjuk és felforraljuk. Forralás után hagyjuk kicsit hűlni, és csak utána rakjuk bele a zselatint és a pürét. Ezek után formába öntjük és hagyjuk kihűlni.

SÓS KARAMELL

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg sós vaj, felkockázva
  • 2,5 dl tejszín, felmelegítve

ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot egy viszonylag széles, magas falú lábasban közepes lángon rozsdavörös színűre karamellizáljuk. A forró karamellhez hozzáadjuk a felkockázott vajat, elkeverjük, hogy teljesen felolvadjon. Levesszük az edényt a tűzről, majd beleöntjük a felmelegített tejszínt. (Ha nagyon besűrűsödik, használat előtt pár percre forró vízbe állítjuk, vagy néhány percre mikróba tesszük.) A panna cottát a sós karamell mellett kakaós piskótával és tempurált banánnal is díszíthetjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább