Receptek

Shakshuka

Segal Viktor receptje

2021. január 15.
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 db kaliforniai pirospaprika kis kockákra vágva
  • 1 csipet római kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 db zöld chili kimagozva, apróra vágva (elhagyható)
  • 8 db paradicsom kis kockákra vágva
  • 4 db egész tojás
  • 2 ek durvára vágott petrezselyem
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy nagyobb méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Fűszerezzük és hozzáadjuk a chilit és a felkockázott paradicsomot a levével együtt.

Alacsony hőfokon mártás állagúra forraljuk, majd óvatosan belehelyezzük a tojásokat, lefedve 5-6 perc alatt készre pároljuk.

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


vöröshagyma , fokhagyma , kaliforniai pirospaprika , olívaolaj , tojás , paradicsom , petrezselyem , római kömény , zöld chili , pirospaprika