Receptek

Fogasfilé édesköménnyel és diós halmártással

Fogasfilé édesköménnyel és diós halmártással

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 2 kg fogasfilé
  • 60 dkg édeskömény
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg dió
  • 6 dl halalaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:

A halat sózzuk, kevés olíván mindkét oldalán sütjük kb. 3-4 percig. A mártáshoz az alaplevet felére visszaredukáljuk. A diót megpirítjuk, majd a tejszínnel turmixgépben pürésítjük. Átszűrjük, majd az alapléhez adjuk. Sóval ízesítjük, szifonba töltjük. Az édesköményt félbevágjuk, leveleire szedjük, külső részét megtisztítjuk, majd forrásban lévő sós vízben hőkezeljük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.