A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fácánerőleves töltött derelyével

Jahni László receptje

2020. július 29.
  • 1 db fácán
  • 10 dkg darált vad- vagy marhahús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 csomag petrezselyemzöldje
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • 1-2 db erdei gomba
  • 10 g gyömbér
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás

  • egész bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A fácánt 220 °C-os sütőben rövid ideig pirítjuk, majd egy fazékban feltesszük főni. A habját leszedjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, sót és pár szem egész borsot.

Lassú tűzön 4-5 órán át főzzük,

közben 1-1 sárgarépát és fehérrépát kiveszünk a lábosból. A darált hússal elkevert tojásfehérje habjával derítjük.

Ha a fácán megpuhult, kivesszük a fazékból, a csontról leszedjük a húst, és késsel apróra vágjuk. A levest leszűrjük, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.

A lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk, megtöltjük a fácánhússal, derelyéket formálunk, és sós vízben puhára főzzük.

A levest a félrerakott zöldségekkel és a derelyével tálaljuk.


fácán , vöröshagyma , sárgarépa , darált marhahús , petrezselyemgyökér , zellergumó , petrezselyemzöldje , kakukkfű , erdei gomba , gyömbér , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra