Ezüstponty Vendéglő receptje
2020. július 29.- 8 szelet pontypatkó
 - 40 dkg csuszatészta
 - 40 dkg csiperkegomba
 - 15 dkg húsos szalonna
 - 2 db tv paprika
 - 1 db nagyobb paradicsom
 - 2 fej közepes vöröshagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - néhány karika erős paprika (ízlés szerint)
 - 1 nagy pohár tejföl + egy kicsi a díszítéshez
 - 1 ek liszt a habaráshoz
 - paprikás liszt a halak forgatásához
 - napraforgóolaj a hal sütéséhez
 - őrölt piros paprika
 - só, bors
 
Közben elkészítjük a gombapaprikást:
a kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal. Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
Kiolajozott tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket (vagy két tésztás réteg közé tesszük). Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika- és paradicsomszeletekkel is.
![]()
pontypatkó , csuszatészta , csiperkegomba , húsos szalonna , tv paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , erős paprika , tejföl , liszt , őrölt piros paprika , napraforgóolaj
                    
                
        



