Receptek

Céklakrémleves

Paskó Csaba receptje:

Céklakrémleves

Paskó Csaba atya receptje 10 fő részére

Hozzávalók:

  • 80 dkg cékla
  • 3 db savanykás alma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 l zöldségalaplé (nem böjti időben húsalaplé)
  • 1 ek tejföl
  • só, pici cukor
  • fehér bors

Elkészítése:
Fóliába csomagolom a céklát, és 160 °C-on 35-40 percig sütöm. Amikor kihűl, megpucolom és lereszelem. A hagymát apróra vágom, megfuttatom vajon, majd rádobom a kockákra vágott almát, a végén a lereszelt céklát. Néhány percig dinsztelem, majd zöldségalaplével felöntöm. Forrásig főzöm, ízesítem sóval, borssal, egy csipetnyi cukorral. Összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem és sűrű szitán átpasszírozom. Egy evőkanál tejföllel krémesítem. Ha kell, a végén sózzuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.