Paskó Csaba atya receptje
2019. április 12.- 80 dkg cékla
- 3 db savanykás alma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 l zöldségalaplé (nem böjti időben húsalaplé)
- 1 ek tejföl
- só, pici cukor
- fehér bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Fóliába csomagolom a céklát, és 160 °C-on 35-40 percig sütöm. Amikor kihűl, megpucolom és lereszelem. A hagymát apróra vágom, megfuttatom vajon, majd rádobom a kockákra vágott almát, a végén a lereszelt céklát. Néhány percig dinsztelem, majd zöldségalaplével felöntöm. Forrásig főzöm, ízesítem sóval, borssal, egy csipetnyi cukorral. Összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem és sűrű szitán átpasszírozom. Egy evőkanál tejföllel krémesítem. Ha kell, a végén sózzuk.

tejföl , vöröshagyma , cékla , alma